Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy lubią koreczki - są świetnym dodatkiem do każdego stołu. Skala trudności zerowa więc każdy może je przygotować.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 212
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Pumpernikiel (lub inne ciemne pieczywo) smarujemy serkiem. Ja wybrałam chrzanowy. Kroimy kanapki na kosteczkę - 1,5x1,5cm. Żółty ser kroimy w kosteczkę,ogórka w plasterki lub także w kostkę (zależy od wielkości ogórka). Salami kroimy w grubsze plastry a następnie tniemy na 4 kawałki.
Wszystkie składniki nabijamy na wykałaczki - na spód chleb z serkiem, następnie salami, ogórek, żółty ser i na końcu winogrono. Ja do koreczków daję "ogórki w zalewie chili", które sama marynuję ale jak ktoś nie ma to świetnie smakuje też z kiszonymi lub korniszonami.