Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie orzechów, delicji, pysznego kremu, truskawek, same pyszności :)
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8946
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 295
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, orzechy, migdały wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec w 180 °C przez 40 min.
Masa: Sok pomarańczowy zagotować z syropem różanym. Budynie zmiksować z wodą, żółtkami i mąką. Tak przygotowany budyń dodać do gotującego się soku. Do kostki margaryny dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i zmiksować na jednolitą masę.
Na ciasto wyłożyć 1/3 masy, następnie delicje lekko namoczone w kawie, znowu 1/3 masy, ciasto, ostatnią część masy, na to pokrojone truskawki i zalać je galaretkami.