Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) wg Tomasza Jakubiaka
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1760
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 121
Składniki
Brokuł podzieliłem na różyczki ,resztę warzyw pokroiłem w większe kawałki. Na rozgrzany olej wrzuciłem rozdrobniony imbir i pokrojonego w paski kurczaka. Dodałem jarzyny i dalej smażyłem razem z mięsem. Kopytka zagotowałem ,przelałem zimną wodą i dodałem do kurczaka i warzyw. Doprawiłem pieprzem ,sosem sojowym i sosem ostrygowym. Dolałem ½ szklanki wody wymieszanej z mąką kukurydzianą. Posypałem orzeszkami uprażonymi na suchej patelni.