Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 33
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 114
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 33
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2719
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 114
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 106
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy (powinny być zimne) Przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę i jaja. Składniki ugniatamy. Nie powinniśmy dosypywać więcej mąki do ciasta, Jedynie możemy podsypać blat. Formujemy wałki a następnie tniemy nożem. Gotujemy w osolonej wodzie. około 4 minuty od momentu wypłynięcia. Woda nie powinna się bardzo gotować, tylko lekko wrzeć.