Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 268
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 72
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 74
Składniki
Kostkę rosołową rozpuszczamy w gotującej się wodzie i gotujemy przez minutę. Sparzone pomidory obieramy ze skórki, usuwamy pestki i kroimy w drobną kostkę. Łososia wkładamy do wrzącego rosołu, wlewamy 100 ml mleka i wrzucamy listek laurowy. Gdy ryba zrobi się bladoróżowa, wyjmujemy ją z wywaru, studzimy i dzielimy widelcem na płaty. Pora rozcinamy wzdłuż, dokładnie płuczemy a następnie drobno siekamy. W dużym garnku rozgrzewamy olej z masłem, na którym szklimy pora, dodajemy boczek i całość smażymy 5-10 minut, cały czas mieszając, dodajemy ziemniaki, smażymy jeszcze 2 minuty, a następnie wlewamy wywar, w którym gotował się łosoś oraz resztę mleka i gotujemy przez 20 minut na małym ogniu. Następnie dodajemy pokrojone pomidory i gotujemy przez kolejne 5 minut. Wyjmujemy z zupy łyżką cedzakową 2 chochle warzyw, miksujemy je i z powrotem wkładamy do garnka. Następnie zdejmujemy z ognia, mieszamy z jogurtem, uważając, aby się nie zwarzył. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wkładamy kawałki ryby, posypujemy natką pietruszki.