Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 92
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 30
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2715
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 92
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek dodać margarynę i śmietanę zarobić szybko ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować wycinać kółka tyle samo z dziurami – upiec. Piec w temp. 180°C. Przez 15 minut.
Ostudzone ciasteczka przełożyć marmoladą przykryć drugim ciasteczkiem z dziurką. Gotowe ciasteczka posypać cukrem pudrem.