Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś sałatkę z kiszonych buraczków z pieczarkami, cebulą i chrzanem. Jest gotowana, przestaje więc być probiotyczna, ale staje się za to miękka i łatwa do pogryzienia nawet dla osób mających z tym problem. Dla każdego coś dobrego – warto spróbować!
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 291
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 20
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 37
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 89
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 291
Składniki
Poszatkuj kiszone buraki, obraną cebulę pokrój w piórka. Pieczarki pokrój w plasterki. Warzywa i grzyby włóż do rondla, dodaj odrobinę warzywnego wywaru, pieprz i sól do smaku. Gotuj, a właściwie duś pod przykryciem do miękkości.
Ostudź. Podawaj z porcją chrzanu, ale uwaga – taka porcja, jaką widać na zdjęciu, jest dla twardzieli. Wiem o tym, bo sprawdziłam. Lubię chrzan, ale co chwilę musiałam łapać się za nos na zmianę z czubkiem głowy (wiem, że to brzmi trochę dziwnie, ale mi pomaga przetrwać chrzanowy „atak”). Mąż zjadł bez chrzanu i smakowało mu.