Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Składniki
Białka ubić, utrwalić cukrem, dodać żółtka, ubijać do białości, mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, dodać do jajek , podczas mieszania dodać śmietanę , ciasto podzielić na dwie części , upiec dwa biszkopty.
Masa: Ugotować budyń z mleka i cukru , wystudzić, utrzeć masło, dodawać powoli budyń, ucierać, na koniec dodać spirytus. Galaretka: galaretkę rozpuścić w 3 szklankach wody, jabłka pokroić w drobną kosteczkę, litr wody zagotować dodać kwasek cytrynowy, wrzucić jabłka i sparzyć, odcedzić , wsypać do galaretki.
Wykonanie: Na biszkopt rozsmarować masę , na masę wyłożyć krzepnącą galaretkę z jabłkami, na to dać biszkopt, polać dowolną polewą i posypać rodzynkami.