Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chociaż Boże Narodzenie już za nami, to aromat korzennych przypraw możemy zatrzymać na dłużej
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2809
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2809
Składniki
Dobra mieloną kawę (ja użyłam Jacobs Kronung), wymieszać z cukrem waniliowym, cynamonem, kardamonem i gałką. Goździki rozbić w moździerzu* ale nie robić z nich zupełnego proszku, dodać do kawy. Dokładnie wymieszać, zamknąć w szczelnym słoiku. Delektować się korzenną kawą przez cały rok:) * jak ktoś nie ma moździerza, to goździki może z powodzeniem pokruszyć między dwoma deskami kuchennymi