Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1565
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 345
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1565
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 345
Składniki
Ubić białka na sztywno,dodać cukier,żółtka,ocet,proszek i delikatnie mąkę. Przepis na dużą formę.Wstawić do nagrzanego piekarnika (180) i piec ok40-50 min.
Wystudzony biszkopt przekroić na pół.Spodnią cześć posmarować powidłami.Ułożyć pierniki ściśle obok siebie.Następnie wyłożyć wcześniej przygotowany krem karpatka,położyć drugą warstwę biszkopta i polać roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.Wstawić do lodówki. SMACZNEGO
Robiłam Katarzynkę dwukrotnie...Raz z gotowym kremem Karpatka 5 minut-wyszło kiepsko. Drugi raz ugotowałam budyń i po ostygnięciu zmiksowałam z margaryną Kasia-wyszło super! Mogłam bez problemu ukroić ciasto...