Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kasz jaglana na słodko. z karmelizowanymi bananami, migdałami i cynamonem ... pyszne śniadanie na jesienne i zimowe chłody :-)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 149
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 46
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 214
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 149
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 46
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 214
Składniki
Kaszę opłukać na sitku, odcedzić i gotować w osłodzonym cukrem mleku i wodzie, ok. 15 min. Odstawić. Posiekane migdały uprażyć przez chwilę na suchej patelni. Na patelni roztopić masło z miodem i dodać banany pokrojone w półplasterki. Smażyć krótko, na dosyć dużym ogniu, aż się skarmelizują. W międzyczasie doprawić je cynamonem. Banany i migdały dodać do kaszy i delikatnie wymieszać. Jeśli ktoś ma ochotę, można dodać trochę jogurtu naturalnego (ja nie dodawałam). Najlepiej smakuje ciepła. Smacznego :-)