Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna przepyszna odsłona kaszy jaglanej. Zdecydowanie mniej kaloryczna wersja kutii, czyli jaglanka z makiem, daktylami i migdałami, polecam :-)
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 418
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11960
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 418
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11960
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 80
Składniki
Kaszę jaglaną wypłukać na sitku. Wsypać do garnka do 1 szkl. wody, dodać zmielony mak, szczypte soli i pokrojone w kostkę daktyle. Gotować na małym ogniu ok. 15 - 20 min. Pod koniec można dodać miód lub cukier - opcjonalnie (mnie wystarczyła słodycz daktyli). Migdały uprazyć na suchej patelni. Cześć płatków dodać do kaszy, a resztą posypać wierzch. Smacznego :-)