Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany karp też zachwyci smakoszy tej ryby.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 246
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 127
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 635
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 246
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 127
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 635
Składniki
Karpia umyłem w zimnej wodzie, osuszyłem, posoliłem i natarłem papryką na zewnątrz i od środka. Skórkę karpia ponacinałem ostrym nożem w równych odstępach. Ziemniaki obrałem, pokroiłem na plasterki. Cebulę pokroiłem w krążki. Brytfannę nasmarowałem masłem, na dnie ułożyłem ziemniaki i cebulę. Na tej warstwie położyłem karpia, piekłem godzinę na drugim poziomie od dołu w temperaturze 200 stopni C. W tym czasie stopiłem w rondelku resztę masła. W trakcie pieczenia co jakiś czas polewałem karpia i warzywa płynnym masłem i śmietaną ( pół litra ). Pod koniec pieczenia polałem resztą śmietany i posypałem papryką. Podałem od razu po przygotowaniu.