Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z karkówki b.k. obsmażone racem z bejcą w ktorej kruszały i na tej bazie przygotowany sos.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2773
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 73
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 256
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2773
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 73
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 256
Składniki
1 - mięso zabejcować na ok.godzinę w bejcy o nastepującym składzie: - olej - ocet balsamiczny - sos sojowy - świeżo zmielone lub utarte w możdzieżumprzyprawy ziarniste - sól Wszystko razem musi być dokładnie wymieszane a mięso umieszczone w takiej bejcy kilkakrotnie przekładane 2 - rozgrzewamy patelnię i mięso wraz z bejcą wrzucamy na nią 3 - obsmazamy kotlety z obydwu stron na rumiano i przekładamy do garnka 4 - na patelnię wlewamy około 250 ml. Wody i gotujemy ją mieszając aby uzyskać cała esencję ze smażenia 5 - wodę przelewamy do garnka z karkówką i wszystko razem gotujemy aż mięso zmięknie 6 - kiedy mięso jest dostatecznie miękkie wyjmujemy je na talerz a sos doprawiamy i zagęszczamy wg uznania 7 - mięso wkładamy spowrotem do garnka Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką. SMACZNEGO!