Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i bardzo smaczny dip idealny do karczochow lub innych warzyw
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 961
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 328
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 74
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 961
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 328
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 74
Składniki
Poobcinacz czubki lisci, oraz czubki karczochow (jak na zdjeciu) Wduzym garnku zgotowac wode z sola i octem, nastepnie wlozycz karvzochy i gotowac okolo 20-30min , az dolne liscie karczocha beda latwo odchodzic po pociagnieciu. W miedzyczasnie wymieszac utarty parmezan majonezem i sokiem z cytryny. Ugotowane karczochy podawac z dipem.
Wskazowki dla "nowicjuszy" - Z lisci karczochow zjadamy jedynie koncowke (reszta jest twarda i lykowata).Kiedy uporamy sie z wszystkimi liscmi (im blizej srodka tym wiecej miazszu do zjedzenia) zabieramy sie przy pomocy lyzeczki za wydlubanie wlochatej czesci pokrywajacej "serce" karczocha. Serce jest w calosci zjadliwe i bardzo pyszne.