Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lepsze jak słonecznik do dłubania podczas oglądania Igrzysk Olimpijskich.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 409
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 229
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 174
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 22856
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 409
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 229
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 153
Polecam.
Odsłon: 174
Składniki
Wykonanie: Karasia dokładnie sprawić, dokładnie opłukać, włożyć do naczynia i zalać mocno posolonym mlekiem odstawić na pół godziny, obracając co jakiś czas. Po czym osączyć, pokroić w dzwonki, obtoczyć obficie w mące i smażyć na oleju z masłem. Gotowego karasia posypać drobno posiekaną zieleniną według uznania i podawać z bułeczką posmarowaną masełkiem.