Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 30
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 227
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 176
Pyszne lizaki z ciasta na jeden kęs . Pokochają je każde i małe jak i duże ła...
Odsłon: 30
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 227
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 176
Składniki
Ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do garnka, zalać 6 szklankami wody. Dodać kostki rosołowe, ziele angielskie i liść laurowy. Zagotować. Z mąki, jajka soli i odrobiny zagnieść ciasto, porwać na małe zacierki. Gdy zupa zacznie wrzeć wrzucić zacierki.Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać czosnek, cebulę. Smażyć do momentu aż cebula będzie miękka. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać cebulę z czosnkiem i boczkiem. Zagotować. Doprawić solą, pieprzem. Na koniec posypać koperkiem. Smacznego