Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna kapusta na sałatki.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 377
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 133
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 665
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 377
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 133
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 118
Szybko i smacznie. Polecam.
Odsłon: 665
Składniki
Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do dużego garnka i polewać wrzącą wodą bardzo dokładnie aby sparzyła się równomiernie. Po kilku minutach zlać wodę, a kapustę dobrze odsączyć na sicie. Następnie wymieszać z solą, marchewką i przyprawami według uznania. Przełożyć do wyparzonych słoików, dobrze ubić tak aby sok wydostał się na powierzchnię, po czym szczelnie zamknąć. Kapusta bardzo szybko się nadaje do spożycia. Wspaniale nadaje się do przygotowywania surówek do obiadu.