Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące i zdrowe danie. Suszone pomidory i ciecierzyca a także przyprawy dają mu niesamowity zapach i smak.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
W garnku rozgrzewamy odrobine oliwy, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz odcedzoną ciecierzycę z puszki. Dodajemy majeranek, suszony koper, curry, kurkumę oraz słodką paprykę. Chwile podsmażamy.
Kroimy drobno czosnek, pomidory suszone oraz kapustę w cienkie paski. Wkładamy do garnka. Dodajemy pomidory z puszki oraz jeśli zajdzie taka potrzeba dodajemy wody aby kapusta szybciej nam się ugotowała i nie przypaliła.
Po 20 minutach dodajemy lisć laurowy, ziele angielskie. Dusimy pod przykryciem do miękości kapusty ok. 30 min od czasu do czasu podlewając wodą. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym koperkiem.