Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe, wykwintne, pyszne. Wspaniałe na świąteczny, rodzinny obiad.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 171
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 323
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 566
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 171
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 323
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 566
Składniki
Kaczkę natrzeć solą z czosnkiem i majerankiem. Zostawic na noc w lodówce.
Obrać jabłka, podzielić na pół, usunąć gniazda. Obtoczyć w majeranku. Faszerować kaczkę.
Kaczkę wyłożyć do brytwanny lub na blachę, podlać wodą. Obłożyć resztą jabłek obtoczonych w majeranku. Upiec w piekarniku. Podczas pieczenia polewac mięso sosem.(Przyjmuje się przy pieczeniu mięs 1 godzina/1kg mięsa). Podawać z ziemniakami lub ryżem.