Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kanapki Leniwego Jaśka
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 45
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2753
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 45
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2753
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Składniki
Na patelni podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek paprykę z czosnkiem i cebulę. Dodajemy mięso mielone. Podsmażamy na złoto. Odcedzamy nadmiar powstałego płynu.
Dodajemy następnie musztardę, keczup, brązowy cukier. Mieszamy dokładnie. Dodajemy kawałki selera naciowego. Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 30 minut.
Doprawiamy solą i pieprzem. Na każdej bułeczce układamy porcję mięsa. Podajemy na ciepło z frytkami i ulubioną surówką.