Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto z owocami.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 721
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36229
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 394
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 235
Polecam.
Odsłon: 721
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36229
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 394
Składniki
Masło zmiksować z brązowym cukrem Demerara oraz cukrem waniliowym.
Potem dodawać stopniowo po jednym jajku i dalej miksować.
Wszystkie dotychczasowe składniki dobrze razem wymiksować tak, aby utworzyły jedną całość.
Do masy dodać gęsty jogurt naturalny i dalej miksować.
Dodawać po trochu przesianą przez sito mąkę krupczatkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i dalej miksować, aż dodamy całą ilość mąki.
Masa ma być dość gęsta.
Małą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać zawartość ciasta na blaszkę, wyrównać szpatułką wierzch ciasta.
Wierzch ciasta posypać bułką tartą.
Obrane jabłka pokroić na ósemki i poukładać na cieście.
Śliwki wydrylować i powkładać skórką do dołu między jabłka.
Wstawić ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut.
Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem, czy jest upieczone ciasto.
Po wystudzeniu ciasta posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.
Smacznego !!!