Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające, letnie ciasto. Najlepiej smakuje mocno schłodzone.
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5648
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5648
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 396
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 92
Składniki
Masło roztopić, herbatniki pokruszyć, aby powstały drobne okruszki. Składniki połączyć ze sobą, masą wyłożyć dno tortownicy. Owoce opłukać, osączyć z wody. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudzić. Śmietankę ubić na sztywną masę, dodać cukier i jogurt naturalny, wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody, ostudzić. Dodać do masy śmietanowej, zamieszać, następnie wsypać czerwone porzeczki.
Gotową masę wyłożyć na spód z herbatników. Ciasto włożyć na 10 minut do lodówki. Po tym czasie wyjąć, udekorować owocami (u mnie borówki i czerwone porzeczki), zalać tężejącą galaretką, ponownie włożyć do lodówki do całkowitego zastygnięcia
Smacznego.