Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 263
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 8483
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 167
Składniki
Rukolę myjemy suszymy i solimy, Polewamy oliwa czosnkową ja dodałam po łyżce: sezamu i ciecierzycy. Mieszankę wykładamy na talerz. Na to kładziemy "na krzyż" plastry szynki wędzonej. Jajko wbijamy na posolony wrzątek. By ładnie się ścieło niektórzy dodają octu. Wyjmujemy jajko po ok. 1-2 min. Kładziemy na szynce i zawijamy brzegi "chowając" jajko w szynce. Dekorujemy szczypiorkiem.