Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 293
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 419
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 802
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 293
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 419
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 802
Składniki
Przygotowaną żelatynę ostudzić. Przelać połowę do dużej formy lub kilku małych pojedynczych (tylu ile jest jaj). Zostawić do stężenia.
Jaja wbijać kolejno na dziurkowaną łyżkę, zanurzoną w gorącej wodzie. Gdy białko się zetnie przełożyć do formy na galaretę.
Obsypać szynką, grzybami, natką pietruszki, zalać resztą żelatyny. Zostawić do zastygnięcia.
Przed podaniem wyłożyć galaretę na liśćie zielonej sałaty, przybrać plastrami pomidora, posiekanym żółtkiem i rzodkiewką. Smacznego.