Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 165
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 21
Składniki
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wlać na dno każdej miseczki. Kaszę wypłukać na sitku. Zagotować mleko i wrzucić do niego kaszkę. Dodać cukry. Gotować na małym ogniu około 5
W między czasie żelatynę wsypać do kubka i zalać małą ilością zimnej wody. Odstawić na kilka minut, aby napęczniała. Ugotowane mleko z cukrami i kaszą wlać do misy blendera i zmiksować. Do żelatyny dolać 1/2 szklanki wrzątku i mieszać do rozpuszczenia. Połączyć z masą w blenderze i wymieszać wszystko. Wlewać zimną do foremek wystudzoną na czekoladę