Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska w sam raz na tłusty czwartek
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5375
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 265
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 66
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5375
Składniki
Mąkę przesiać do miski,dodaj jajko,olej,odrobinę soli oraz cukru. Wymieszaj,stopniowo dodając mleka. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany. Jabłka obrać,wydrążyć gniazda nasienne,pokroić w krązki grub.ok 0,5 cm. Nabijaj je na widelec (ja to robiłam przy pomocy 2-ch wykałaczek) i zanurzaj w cieście (powinno je równomiernie przykryć). Potem układaj na patelni z rozgrzanym tłuszczem. Smaż na niewielkim ogniu,lekko rumieniąc każdy placuszek po obu stronach. Usmażone jabłka wykładaj na półmisek. Posyp cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem. Można udekorować owocami lub powidłami.