Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj jakiś chochlik mnie podkusił żebym wrzuciła do Smakera poczciwe jabłka w cieście,bo zazwyczaj unikam wstawiania dań,które już są znane ,żeby nie powielać i też zaproponować coś innego;)Placuszki z jabłkami bardzo lubię w różnych wersjach,a to jedna z ulubionych:)
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2495
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 48
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 146
Roladki z boczkiem na ciepło przygotujesz w kilka minut i włożysz do piekarni...
Odsłon: 2495
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 48
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do...
Odsłon: 66
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 146
Składniki
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli.Stopniowo dodawać mąkę i mleko na zmianę,na końcu dodać cukier i aromat. Ciasto dokładnie wymieszać,aż stanie się gęste i gładkie,o konsystencji śmietany.
Jabłka obrać ze skórki,wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w krążki. Cząstki jabłek zanurzać w cieście i kłaść na gorący olej. Usmażyć na złotobrązowy kolor.Przełożyć usmażone placuszki na talerz i oprószyć cukrem pudrem (można go wymieszać z cynamonem).