Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i smaczna przekąska na jesienne popołudnie. Jabłka, orzechy i cynamon - kwintesencja jesiennego smaku:)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 707
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 527
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 707
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 527
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 28
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Formę na ciasto nasmaruj odrobiną masła i oprósz mąką.
Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, cynamon, stewię Natusweet i wymieszaj. Następnie dodać starte jabłka i posiekane orzechy.
W drugim naczyniu wymieszaj mleko, jajka i olej. Połącz obie mieszaniny, wymieszaj i przełóż ciasto do wysmarowanej formy.
Piecz chlebek przez około 45 minut, aż się zarumieni i wyrośnie. Po wyjęciu z piekarnika niech ciasto chwilę ostygnie.