Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, łatwy, pyszny i orzeźwiający.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 424
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 424
Składniki
Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka. Proszek do pieczenia wymieszać z mąką i dodać do ubitych jaj, wymieszać drewnianą łyżka. Formę wysmarować tłuszczem posypać bułką tartą i wylać na to ciasto. Piec ok 40 minut w temp. 170 stopni.
Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć sok.
Galaretki rozpuścić każdą w pół szklanki wody i ostudzić. Żółtą wlać do jabłek i wymieszać.
Ubić śnieżkę /ja daję 150 ml mleka a nie 200 jak jest na przepisie śnieżki/ i dodać czerwoną galaretkę.
Złożenie: Biszkopt, jabłka, śnieżka. Posypać czekoladą. Smacznego!