Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto na niedzielne popołudnie lub spotkanie z rodziną.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 299
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 438
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 823
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 299
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 438
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 823
Składniki
Ciasto: Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier i kakao. Gotować przez 5 minut. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i proszek. Wymieszać. Ubić pianę z 6 białek , połowę dodać do ciasta a drugą połowe do sera.
Ciasto: Margarynę roztopić, dodać wodę, cukier i kakao. Gotować przez 5 minut. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i proszek. Wymieszać. Ubić pianę z 6 białek , połowę dodać do ciasta a drugą połowe do sera.
Ser: Utrzeć margarynę, żółtka, cukier, dodać twaróg i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać resztę ubitych białek. Ponownie wymieszać.
Ser: Utrzeć margarynę, żółtka, cukier, dodać twaróg i wiórki kokosowe. Wymieszać. Dodać resztę ubitych białek. Ponownie wymieszać.
Na blachę wylać ciemne ciasto i łyżką nakładać ser (plackami). Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C.
Na blachę wylać ciemne ciasto i łyżką nakładać ser (plackami). Piec ok. 40 minut w temp. 180 st.C.