Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W zasadzie mieliśmy mango do dyspozycji...no i, po kilkunastu minutach w sklepie, podjęliśmy decyzję...miały być pierś z kurczaka, ale...w oczy wpadło nam mięso z udźca indyczego. I oto jest! :P
Polecam.
Odsłon: 191
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 77
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 18
Polecam.
Odsłon: 191
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 77
Śniadanie lub deser z płatkami owsianymi, duszonymi i świeżymi borówkami i jo...
Odsłon: 18
Składniki
Mango obieramy, usuwamy pestkę i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do rondla, zalewamy wodą (do wysokości owocu), dodajemy rozmaryn, posiekany imbir i ksylitol, zagotowujemy. Zmniejszamy płomień i gotujemy jeszcze 5 min. Lekko studzimy. Gdy sos będzie się studził, mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Oprószamy solą i pieprzem, przekładamy na ręcznik papierowy, usuwamy nadmiar tłuszczu. Sos miksujemy na gładko, dodajemy 2 łyżki soku z limonki, wrzucamy mięso i dusimy na małym ogniu przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Zagotowujemy. Podajemy z ryżem i posiekaną natką pietruszki.