Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na tę pyszną i sycącą zupkę wynalazł gdzieś kilka lat temu mój Mąż. Od tamtej pory często gości na naszym stole.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20252
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2286
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20252
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 175
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2286
Składniki
Cebulę i czosnek drobno kroimy. Do garnka wlewamy troszkę oleju i rozgrzewamy go. Wrzucamy cebulkę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli dokładamy suchy, surowy ryż. Podsmażamy do czasu aż ryż również się zeszkli. Potem wrzucamy mięso mielone i mieszamy. Podsmażamy jakieś 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
Po tym czasie wlewamy sok pomidorowy. Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu 15-20 minut, do miękkości ryżu. Pod koniec gotowania przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem i bazylią. Opcjonalnie można dodać śmietany.