Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, dietetyczne placuszki serowe z nutką imbirową z dodatkiem jabłek przyprawianych imbirem w galaretce pomarańczowej:) Doskonałe w towarzystwie zielonej herbaty:)
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 134
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 134
Składniki
Galaretkę najlepiej wykonać dzień wcześniej aby miała czas na stężenie. Jabłko kroimy w kostkę. W rondelku zagotowujemy 1/4 szklanki wody, dodajemy jabłko i gotujemy do miękkości. Następnie dolewamy jeszcze około 1/5 szklanki wody, dodajemy starty imbir, mieszamy i zagotowujemy. Zdejmujemy z kuchenki skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy galaretkę, mieszamy dokładnie i odstawiamy.
Twaróg rozgniatamy widelcem, dodajemy jajko, kaszę mannę, imbir, kardamon i cukier wanilinowy, mieszamy dokładnie. Rozgrzewamy patelnię teflonową. Wilgotnymi dłońmi formujemy małe placuszki i nakładamy na patelnię, pieczemy po około 4 minuty z każdej strony na niewielkim ogniu. Zdejmujemy i na każdy placuszek nakładamy galaretkę. SMACZNEGO:)