Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja wersja hot doga, pełna aromatu od ziół.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 858
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 589
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 858
Składniki
Płatki zagotować w niewielkiej ilości osolonego mleka, przestudzone dodać do mięsa. Pomidory suszone , lubczyk, czosnek posiekać i również dodać do mięsa. Wszystko doprawić solą, pieprzem, przyprawą pomidorowo-czosnkową z czarnuszką, dokładnie wymieszać. Całość wstawić do lodówki na min. pół godziny. Do bułeczek wkładamy po 2 listki lubczyku i wypełniamy nadzieniem mięsnym. Nagrzewamy piekarnik. Bułki z wierzchu smarujemy zalewą z pomidorów suszonych i wykładamy je na folię aluminiową i lekko zawijamy lub po prostu na papier do pieczenia. Bułeczki zawinięte po ok. 10 minutach trzeba odwinąć, do zapieczenia, a te na papierze trzeba obracać aby się nie spiekły. Dla lepszego efektu bułki możemy posypać czarnuszką. Czas zapiekania ok. 20 minut w temperaturze do 140 C.