Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 02-09-2010
Smaczne i zdrowe danie
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Papryki posmarowac 1/2 lyzeczki oliwy i opiec w piekarniku lub na grillu az skorka bedzie czarna. Nastepnie owinac sciereczka.Po uplywie kilku minut obrac ze skorki i pokroic w paseczki.
Na pozostalej oliwie usmazyc szalotke i czosnek (okolo 1-2min) Nastepnie dodac pomidory, wino, koncentrat i bazylie (suszona i swieza) , posolic. Dusic na malym ogniu okolo 10min. Rybe usmazyc na patelni bez tluszczu okolo (6-7min)
Na talerzu ulozyc paski papryki, na to polozyc rybe i udekorowac sosem i oliwkami Jesli ktos woli moze dodac oliwki wraz z pomidorami i dusic wszystko razem.