Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 961
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 327
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 74
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 16
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 961
Ta masa truskawkowa jest obłędna. Polecam.
Odsłon: 327
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, ale równie smaczna i pożywna. Na pewno...
Odsłon: 74
Składniki
Grzyby namoczyć - najlepiej całą noc. Na oleju obsmażyć doprawione mięso ( w kostkę), cebulę i osuszone grzyby (wodę z ich moczenia zachować). Podlać wodą tak , by przykryć mięso , dodać ziele, liść laurowy i dusić ok.1 godz. mieszając i uzupełniając płyn. Gulasz zagęścić śmietana i mąka rozrobionymi w niewielkiej ilości wody- doprawić .
Na dno naczynia do zapiekania wysypać ryż , zalać gulaszem i posypać oscypkiem , zapiekać w temp. 190 st. ok 20 min.
Smacznego