Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna potrawa z kuchni niemieckiej
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14416
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 58
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 111
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 14416
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 45
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 58
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 147
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 209
Składniki
Młode ziemniaki umyłem, ugotowałem na półtwardo w mundurkach. Lekko przestudziłem, pokroiłem w grubą kostkę. Obrany czosnek pokroiłem na plasterki, smażyłem na 5 łyżkach oliwy, aż nabrał złotego koloru. Następnie dodałem ziemniaki i przyrumieniłem je na średnim ogniu. Kiełbasę (u mnie chorizo ) pokroiłem na grube plasterki i dodałem do ziemniaków. Groszek umyłem, odciąłem końcówki i zdjąłem łykowate nitki. Blanszowałem 3 minuty. Z części strąków, tych bardziej dojrzałych wyłuskałem groszek. Dodałem do ziemniaków wraz z oliwkami i smażyłem jeszcze około 15 minut. Pod koniec smażenia dolałem jedną chochelkę rosołu warzywnego. Gotowy gulasz przyprawiłem do smaku solą, pieprzem i pokruszoną papryczką chili. Przed podaniem udekorowałem świeżymi ziołami.