Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny gulasz na winie, który zastąpi cały obiad. Wino można oczywiście pominąć zastępując go bulionem.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 33
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 33
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 731
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 84
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 198
Składniki
Wołowinę kroimy w kostkę 2x2cm, cebulę siekamy, czosnek rozgniatamy, marchew obieramy i kroimy w plasterki, pieczarki dzielimy na 4 cząstki, ziemniaki w grubą kostkę.
Mięso oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy mocno tłuszcz partiami smażymy mięso, aż mocno zbrązowieje, przekładamy na talerz. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę z czosnkiem (wlewamy łyżkę tłuszczu jeśli to konieczne), po kilku minutach dodajemy pieczarki, lekko solimy i smażymy kilka minut. Warzywa przekładamy do większego rondla, dodajemy wołowinę. Na patelnię za smażenia wlewamy wino oraz bulion, dodajemy łyżeczkę tymianku i 2 liście laurowe i zagotowujemy. Sos przelewamy do rondla z mięsem i warzywami, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i dusimy około godziny. Następnie dodajemy marchew i ziemniaki i dusimy około 20-30 minut (aż warzywa i mięso będą miękkie). Pod koniec dokładamy groszek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.