Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Składniki
Zagnieść ciasto i dać na ok 1 godz do lodówki. Rozwałkować cienko, wycinać pary krążków, w jednych wyciąć dziurki, drugie nałożyć na odwrócone do góry dnem foremki babeczek (nie trzeba smarować, po upieczeniu i wystudzeniu łatwo się zdejmuje). Ścinki ciasta uformować jako korzonki i maczać w białku i maku. Upiec na złoty kolor.
Upieczone grzybki nadziewamy masą, przykładamy krążek z dziurką, smarujemy polewą, jak zastygnie dodajemy trzonek i grzybki gotowe.
Do ciasta nie daję cukru, bo jest masa i polewa i to wystarczy.