Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto do kawy ;) nie jest zbyt słodkie nie zawiera cukru ani mąki pszennej ;)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 829
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 64
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 829
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 110
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 62
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 64
Składniki
Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową. 1.Nagrzać piekarnik do 180stopni. 2.Naszykować tortownicę i wyłożyć dno papierem do pieczenia. 3.Mąkę gryczaną przesiać przez sitko i dodać do niej mąkę migdałową i wszystkie suche składniki czyli sodę proszek do pieczenia i sól.Wymieszać. 4.Jajka połączyć z masłem na gładką masę.Ja ubijałam mikserem ok.4 min. 5.Stopniowo po kolei dodawać :jogurt,ser,syrop klonowy lub miód i wanilię. Konsystencja ciasta powinna być luźna ale nie rzadka. 6.Ciasto wylać na tortownicę,na wierzch ułożyć jabłka pokrojone w ósemki skórką do góry. Do ciasta można użyć także innych owoców np.gruszek,śliwek,wiśni itp. czas przygotowania ok.10-15 min.
Ciasto pieczemy ok.40 min.aż będzie złociste.Sprawdzamy najlepiej patyczkiem czy jest już upieczone :). Syrop klonowy sprawia ze w czasie pieczenia ciasto może szybciej "brązowieć" przykrywamy je wówczas od góry papierem do pieczenia. SMACZNEGO!!!!