Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, zdrowe, szybkie i tanie. Najlepiej smakuje z mlekiem bądź kawą.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 128
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1735
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 113
Składniki
Do miski wbić jajka, wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Utrzeć na jednolitą masę.
Do masy dodać jogurt naturalny, wlać olej oraz kilka kropel migdałowego olejku do ciasta. Mieszać, aż do połączenia składników.
W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie stopniowo dodawać to do wcześniej utartej masy, cały czas mieszając. Gdy ciasto robi się zbyt gęste, dolewać stopniowo mleka w małych ilościach. Ucierać, aż do uzyskania gęstości podobnej do tej, jaką ma śmietana.
Gruszkę i banana obrać ze skórki. Pokroić na małe kawałki. Gruszkę oprószyć mąką, aby nie opadła na dno ciasta.
Formę do ciasta wyłożyć papierem do pieczenia (ja użyłam foremki o wymiarach 33x12 cm). Wlać masę, na wierzchu poukładać wcześniej przygotowane owoce. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.