Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące i smaczne danie na obiad.
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 656
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 116
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 656
Makaron razowy z indykiem, brokułem i suszonymi pomidorami w delikatnym i kre...
Odsłon: 116
Składniki
Wykonanie: Grzyby wcześniej namoczyć i ugotować do miękkości. Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać i utłuc. Po czym wymieszać z mąką ziemniaczaną, jajkami i solą do smaku. Cebulę posiekać i usmażyć na 2 łyżkach masła z posiekanymi odsączonymi grzybami, połączyć z namoczoną i odciśniętą bułką, przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić masę. Przygotowanym farszem nadziewać ciasto ziemniaczane, formując owalne krokieciki. Wrzucać na posolony wrzątek i gotować około 15-20 minut.Podawać polane masłem lub stopioną słoninką ze skwarkami.