Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny przepis na gołąbki, tym razem z kaszy jęczmiennej. Smakują wyśmienicie.
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 100
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 271
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 111
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22622
Kotlety mielone, które rozpływają się w ustach, otoczone delikatną warzywną p...
Odsłon: 100
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 271
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 111
Domowa pita to coś, co warto umieć zrobić. Z ich wykorzystaniem przygotujesz...
Odsłon: 22622
Składniki
Wykonanie: Liście kapusty sparzyć, ściąć grube nerwy i rozłożyć. Płatki zalać 1 szklanką wrzącej wody, zagotować i potrzymać chwilę pod przykryciem. Cebulę drobno posiekać, przysmażyć na maśle, wymieszać z płatkami i mielonym mięsem. Farsz doprawić, dokładnie wymieszać i rozłożyć na przygotowanych liściach. Zwinąć gołąbki, przełożyć do żaroodpornego naczynia, skropić olejem i posypać przyprawą do smaku. Gołąbki upiec do miękkości kapusty i podawać z dowolnym sosem według uznania.