Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 218
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 123
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 218
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 123
Składniki
Masło roztapiamy i łączymy z mlekiem oraz jajkami. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia oraz łączymy z cukrem oraz solą. Dodajemy do masy i mieszamy, aż będzie jednolita i gładka. Gotowe ciasto przelewamy do silikonowych foremek przeznaczonych do gofrów, wypełniając je prawie po brzegi. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 10 min. Po tym czasie wyciągamy z foremki gorące gofry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie wkładamy do piekarnika na ok. 5-8 min, aż będą zarumienione. Podajemy jeszcze ciepłe.