Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 111
Składniki
Kurczaka natarłem rozgniecionym czosnkiem , solą i pieprzem , podzieliłem na 6 części , schłodziłem ok. 30 minut. Warzywa oczyściłem . Cebulę posiekałem . Ziemniaki , marchewkę i paprykę pokroiłem w kostkę . Pomidory sparzyłem , zdjąłem skórkę , pokroiłem na cząstki , a cukinię w plasterki. Kawałki kurczaka zrumieniłem na oleju . Dodałem cebulę , paprykę , ziemniaki i marchewkę. Mieszałem smażąc ok. 6 minut. Dodałem pomidory , posiekane zioła , sól i pieprz . Podlałem przecierem pomidorowym rozrobionym w szklance wody. Dusiłem 35 minut pod przykryciem . Na około 5 minut przed końcem włożyłem cukinię . Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.