Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7434
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 139
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7434
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 176
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 94
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 199
Składniki
Żołądki myjemy i parzymy na sitku 4 razy!!!
cebulę kroimy w piórka i dusimy wraz z czosnkiem
dodajemy żołądki(mogą byc pokrojone w grubsze paski) dolewamy wodę i łyżeczkę curry
Dusimy pod przykryciem do miękkości ok.50min dolewając ewentualnie wody wg potrzeby, solimy i pieprzymy do smaku
wstawiamy na 15 min do piekarnika w temp.160st.pod przykryciem, potem zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze 10-15min
podawać na ciepło do ziemniaków lub z chlebem