Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chłodnik z pomidorów, papryk i ogórków - w sam raz na upały!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 105
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 213
Składniki
Ogórki, i paprykę kroimy w mniejsze kawałki. Następnie wszystkie warzywa i przyprawy wrzucamy do blendera. Miksujemy. Chłodnik nakładamy na talerz, polewamy odrobiną oliwy. Można go udekorować bazylią o pokruszonym lodem. Zamiast pomidorów z puszki można użyć świeżych, dodać sok pomidorowy. W zależności od ilości i koloru użytych warzyw - można zmieniać kolor chłodnika.