Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie czas na Wielkanoc, ale też smakuje wybornie.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 167
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 623
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 112
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 135
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 167
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 623
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 112
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 135
Składniki
Nóżki, obraną marchewkę, ziarenko ziela zalałem litrem wody, gotowałem powoli ok. 1 godzinę, dokładnie szumując. Wyjąłem nogi, zdjąłem skórę, mięso oddzieliłem od kości, rozdrobniłem na kawałki. Marchewkę opłukałem, pokroiłem w plasterki. Wywar przecedziłem przez sitko wyłożone gazą. Do naczyń rozłożyłem połówki jajek, mięso, groszek, kukurydzę, plasterki marchewki. Wywar zagotowałem, doprawiłem do smaku, rozpuściłem w nim żelatynę, ciepłym wywarem zalałem przygotowane naczynia. Po przestudzeniu wstawiłem do lodówki na co najmniej 2 godziny.