Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna galaretka, bardzo słodka, ale taka jej uroda. Można ją dodawać do herbaty lub posmarować bułeczkę na śniadanie. Kto raz ją zrobi - będzie już robił co roku. Gorąco polecam, 5 minut roboty ( oczywiście nie liczę czasu na obieranie, trochę to trwa, ale naprawdę warto ).
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 323
Polecam.
Odsłon: 1342
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 480
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 323
Polecam.
Odsłon: 1342
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 480
Składniki
Porzeczkę obrać, opłukać, przełożyć do miski ( wysokiej ), zmiksować blenderem, stopniowo dodając cukier.
Blender odstawić i mieszać jeszcze przez 2-3 min. drewnianą łyżką.
Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić. W zasadzie się tego nie pasteryzuje, ale ja jestem przezorna i zagotowuję - od momentu wrzenia dosłownie 2-3 min.